Stedelijke ontwikkeling

KAAP WEST – Lunch & Diner
In opdracht van Van Amerongen RO heeft Amsterdam Nieuw-West er sinds juni 2020 een bijzondere ontmoetingsplek bij gekregen. Kaap West genaamd, een nieuw horecapaviljoen pal aan de Sloterplas. Gelegen aan de zuidwest oever nabij winkelcentrum Osdorp.

Bij Kaap West zit je in een fraaie groene omgeving. Hier geniet je niet alleen van heerlijke koffie, drankjes, lunch en diner maar zeker ook van het weidse uitzicht over het water. Bij Kaap West waan je je op een andere plek, maar toch zit je midden in de dynamiek van Amsterdam.
Voor reserveringen en meer informatie kijk op www.kaap-west.nl.

Het paviljoen heeft een open karakter vanwege de grote glazen puien. Belangrijk uitgangspunt is dat het ontwerp zich voegt naar haar omgeving. Vandaar de gekozen vorm en het gebruik van natuurlijke materialen. Het gebouw is full-electric en heeft een groen dak met zonnepanelen.

Paviljoen Kaap West vanaf de Sloterplas gezienPaviljoen Kaap West vanaf de Sloterplas gezien
Paviljoens Kaap West en Smaak in vogelvluchtPaviljoens Kaap West en Smaak in vogelvlucht

De Fred te Amsterdam
Binnentuin de Fred

Appartementencomplex “De Fred” te Amsterdam. Ontwikkelaar Provast

Inspiratie begint op de locatie. De eerste ideeën krijgen vorm en de marktbehoefte wordt in beeld gebracht. Dit vertaald zich in een concept. Een concept dat steeds verder wordt aangescherpt en op verschillende onderdelen op haalbaarheid wordt getoetst. Zoals de marktbehoefte, financiën, ruimtelijke inpassing en uiteraard ook op het planologisch en sociaal- maatschappelijk vlak. Van Amerongen RO stuurt actief op het beheersen van de risico’s. De betrokkenheid van een bevlogen projectteam, de gebruikers en de omgeving vormen de basis voor een geslaagd project.

Belangrijke aspecten bij stedelijke ontwikkeling:

 • Bezonning en schaduwwerking (o.a. door aanwezige bebouwing)
 • Functiemenging
 • Oog voor ecologische en sociale duurzaamheid
 • Invulling van de begane grond
 • Creëren van zichtbaarheid en routing
 • Parkeren van fietsen en/of auto’s
 • Tijdige afstemming met nutsbedrijven
Landgoed Parc Glorieux

Landgoed Parc Glorieux te Vught. Ontwikkelaar Synchroon

Landgoed Parc Glorieux

Nadat de eerste plannen op papier zijn uitgewerkt en er een akkoord is, wordt het traject richting realisatie opgestart. Op dat moment ligt er een uitvoerbaar plan op tafel, dat is afgestemd met gemeente, gebruikers, omwonenden, financiers en uitvoerende partijen. De benodigde vergunningaanvragen, contractvorming en de besteksfase worden zorgvuldig doorlopen onder regie van Van Amerongen RO. Gedurende de bouw kan Van Amerongen RO het projectmanagement en/of de directievoering verzorgen.

Ervaring met de volgende gerealiseerde projecten:

 • De Fred te Amsterdam (Provast)
 • Hotel Buiten te Amsterdam (Stichting Hotel Buiten)
 • Parc Glorieux te Vught (Synchroon)
 • Villapark de Groote Wielen te Rosmalen (Synchroon)

Voor Provast en CRI Commerz Real verricht Van Amerongen RO het projectmanagement en directievoering voor het project 2Amsterdam (voormalige Akzo en Stibbe toren). Dit project behelst de herontwikkeling van een hotel met 328 kamers, een kantoor van 23.000 m2 en een 3-laags parkeergarage. De oplevering is gepland medio 2021.

2Amsterdam

Ontwerp KCAP

In opdracht van Stichting Hotel Buiten heeft Van Amerongen RO de nieuwbouw ontwikkeld van een tijdelijk horecapaviljoen aan de Sloterplas. Een gebouw dat past bij het stoere en groene karakter van deze bijzondere plek.

Het gebouw is eenvoudig opgezet vanwege het tijdelijke karakter (10 jaar). Samenwerking met buurtbewoners en hergebruik van materialen zijn belangrijke uitgangspunten geweest voor de bouw, uitgevoerd door Vrijplaats X.

De puien en deuren komen uit het, inmiddels gesloopte, kantoorgebouw De Frankemaheerd. Meerpalen, die dienst doen als funderingsbalken, zijn afkomstig van het Westerdok. Verder is gewerkt met oude zeecontainers en is gebouwd op de fundering van het voormalige pierenbadje van het Sloterparkbad. Gekapte bomen uit het Sloterpark zijn verwerkt in het dakterras. Hiernaast vind je een mooie timelapse van “the making of Hotel Buiten”.

Hotel Buiten is 8 oktober 2017 geopend. Voor meer info check www.hotelbuiten.nl.

Nieuw onderkomen Hotel Buiten

Impressie van het nieuwe onderkomen van Hotel Buiten. Ontwerp BFAS.

Op zoek naar een gedreven projectontwikkelaar?